UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля узбережжя Туреччини загинули майже 40 біженців

Загиблі намагалися нелегально потрапити до Греції.

Турецька берегова охорона у вівторок, 5 січня, виявила 36 тел біженців, які загинули під час спроби перетнути Егейське море і нелегально потрапити до Греції, повідомляє агентство France Press.

Тіла 29 загиблих були знайдені поліцейськими та співробітниками берегової охорони на узбережжі провінції Балікешир, ще семеро загиблих виявлені безпосередньо в Егейському морі. Серед жертв катастрофи є діти.

Відомо, що човен з 22-ма біженцями потрапив у зону сильних вітрів і перекинувся. Більшість пасажирів загинули, незважаючи на зусилля рятувальників.

Ще один човен, на борту якого перебували 58 осіб, також потонув у вівторок. Частині пасажирів удалося врятуватися.

Нагадаємо, в понеділок, 5 січня, турецька берегова охорона врятувала 57 біженців у Егейському морі.

Turkey finds drowned bodies of 21 migrants, including children https://t.co/cvW9XM2KLW pic.twitter.com/mLgbYjROjL

- Agence France-Presse (@AFP) 5 січня 2016

У грудні в ООН повідомляли, що кількість мігрантів, що прибули до Європи Середземним морем, перевищила мільйон осіб. А згідно з прогнозом Євросоюзу, ще три мільйони мігрантів прибудуть до Європи до кінця 2016 року.

Проблема вироблення спільної міграційної політики в рамках ЄС має не тільки економічну і гуманітарну складову, але у більшою мірою схильна до політичних розбіжностей, наголошує у статті для DT.UA Олексій Коваль. Країни півночі і півдня Європи, країни "периферії" і ті, що розташовані всередині континенту, як і раніше відстоюють різні підходи.

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля Європу захльостує вал нелегальної міграції для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".