UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля кордонів Латвії знову зафіксували кораблі ВМФ РФ

Російські збройні сили вже неодноразово були помічені поблизу кордонів країн Балтії.

Національні збройні сили Латвії заявляють, що військові кораблі ВМС РФ були помічені в економічній зоні республіки приблизно в 48 км від державного кордону.

"Збройні сили 15 березня зафіксували у виключній економічній зоні на відстані 20 морських миль від державного кордону військовий корабель РФ типу "Стерегущий", судно технічної підтримки підводного човна класу "Каштан" та субмарину класу "Кіло", - повідомляють Національні збройні сили Латвії в Twitter.

Šodien LV ekskl. ekonom. zonā 20j.j. no terit.jūras bruņotie spēki identif. Krievijas BS kuģus Kashtan, Stereguschiy, Kilo klases zemūdeni.

- NBS (@Latvijas_armija) 15 березня 2016 р.

Читайте також: У Латвії не здивувалися висновками експертів RAND про здібності Росії завоювати країни Балтії

Активність флоту і авіації РФ дуже сильно підвищилася у зв'язку з погіршенням відносин між Росією і Західною коаліцією на тлі зростання конфлікту в Україні. За минулий рік про наближення до свого повітряного простору російських літаків неодноразово заявляли уряду балтійських країн, Данії та Великобританії. Також значно зросла активність ВМФ РФ в Балтійському морі.

В той час, як країни-члени НАТО розглядають дані інциденти як тривожні сигнали про готовність до застосування сили, в РФ польоти своїх бомбардувальники називають "рутинним патрулюванням".