UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більше 30 країн вже розпочали вакцинацію від ковіду – ВООЗ

Спершу вакцинують людей з груп ризику. 

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що станом на 6 січня у світі процес вакцинації своїх громадян від коронавірусної інфекції вже розпочали понад 30 країн. Про це інформує пресслужба організації. 

Спершу в цих країнах прививки роблять людям з груп ризику, серед яких пенсіонери, медики, люди з супутними захворюваннями та інші. 

Ще минулого тижня у ВООЗ опублікували перший список, коли вакцину від компанії Pfizer/BioNTec додали до переліку лікарських засобів екстреного використання. 

"Було також приємно бачити початок впровадження вакцини AstraZeneca в першій країні», - відзначили в організації.

Читайте також: ВООЗ: Коронавірус стане ендемічним, світ повинен змиритися

Нагадаємо, 1 січня в країнах Європейського Союзу розпочалася масова вакцинація від COVID-19. Аналогічні кампанії цього місяця також стартували у Великій Британії, Канаді, США, Росії та інших країнах. Однак у ВООЗ попереджали, що сама лише вакцинація не зможе зупинити пандемію - у боротьбі з коронавірусом потрібне «підкріплення».

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.