UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біг-Бен задзвонить у новорічну ніч після чотирьох років мовчання

Годинник показує час у столиці Британії з 1859 року.

Один з найвідоміших годинників у світі повертається і продзвонить у новорічну ніч. Востаннє Біг-Бен звучав 21 серпня 2017 року, після чого його закрили на інтенсивну та вкрай необхідну реставрацію, пише CNN.

Під час реставрації очистили циферблат, механізм курантів та приблизно тисячу деталей годин протягом останніх чотирьох років.

Годинник важить близько 5 тонн.

Біг-Бен, який розташований у вежі Єлизавети в лондонській будівлі парламенту, показує час у столиці Британії з 1859 року. Це найбільший проєкт ремонту в його історії, вартість якого становила близько 107 мільйонів доларів.

Раніше цього року члени команди, яка працювала над ремонтом Біг-Бена, виявили значні пошкодження часів Другої світової війни, отримані внаслідок бомбардувань нацистської Німеччини. Пошкодження, які були виявлені лише після того, як майстри змогли розібрати годинник повністю, збільшили час та гроші на ремонт, що змусило деяких британських політиків скаржитися на вартість ремонту.

Попри затримки, команді, яка працює над Біг-Беном, все ж таки вдалося завершити ремонт у 2021 році.

Сьогодні, напередодні Нового року, годинник пролунає опівдні, о 16:00, о 21:00, о 22:00, о 22:00, о 23:00 і, звичайно, опівночі.