UA / RU
Підтримати ZN.ua

Берегова охорона Тунісу затримала в морі 246 мігрантів за одну ніч

Морські патрулі перехопили 19 човнів з мігрантами.

У понеділок Туніс заявив, що морські патрулі перехопили 19 човнів, на борту яких знаходилося в цілому 246 осіб, які намагалися переправитися з північноафриканської країни в Європу в ніч з суботи на неділю.

За даними міністерства внутрішніх справ, переважна більшість зупинених були тунісцями, і всього 29 осіб приїхали з інших країн.

У Тунісі, невеликій середземноморській країні з населенням близько 11 мільйонів осіб, кількість людей, які намагаються перейти через кордон, різко впало з піку 2011 року.

Але в 2017 році міграція знову почала зростати, почасти через важку ситуацію в економіці і глибокої нерівності в країні, майже через десять років після революції, яка, як багато хто сподівався, принесе зміни.

В даний час Туніс бореться з високим рівнем безробіття і політичною нестабільністю, і обмеження, спрямовані на стримування поширення нового коронавируса, сильно вдарили по його економіці.

За даними міністерства внутрішніх справ, в цьому році більше 8 580 осіб були припинені в спробах перетнути Середземне море з узбережжя країни, причому три чверті з них - тунісці.

Багато хто прагне вийти на берег в Італії, яка з усіх сил намагається впоратися з щоденним прибуттям сотень людей на свої південні береги, і в минулому місяці оголосили про плани репатріації туніських мігрантів.

Читайте також: Північноафриканські мігранти розказують як незаконно потрапити до Європи та Америки – The Economist

Раніше повідомлялося про те, що німецькі волонтери врятували 114 мігрантів біля берегів Лівії.

Раніше в цьому місяці Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав до закриття центрів утримання мігрантів в Лівії, засудивши те, що він назвав порушеннями прав, що здійснюються там в «жахливих умовах».

Як повідомлялося, капітан датського танкера Maersk Etienne українець Володимир Єрошкін минулого місяця врятував в 27 біженців з Лівії, які намагалися перетнути Середземне море на дерев'яному човні. Лівійські мігранти провели на борту танкера місяць, так як ні одна країна Європейського Союзу не погоджувалася їх приймати.