UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бельгійські жінки виступила 8 березня за збільшення свобод

В акціях в Брюсселі взяли участь близько 4 тис. чоловік.

Маніфестації, роздача листівок і квітів - так провели в Бельгії робочий день 8 березня тисячі жінок, щоб звернути увагу на місце жінки в суспільстві і необхідність захисту її прав. Про це повідомив телеканал RTBF.

"Вимагаємо більше свободи, рівності, поваги і визнання. Ми хочемо, щоб жіночий голос був почутий", - такі гасла скандували бельгійки по всій країні.

Тисячі маніфестантів зібралися у Брюсселі для участі в "жіночому марші". Колона пройшла через місто від Північного вокзалу бельгійської столиці до площі Люксембург, де розташований Європейський парламент.

У маніфестації, зазначає телеканал, брали участь жінки різного віку, всіх професійних секторів і різних культур.

За даними поліції, в акціях в Брюсселі взяли участь близько 4 тис. осіб. Подібні заходи різного масштабу відбулися і в багатьох інших містах Бельгії.

За даними опитування GfK Ukraine, більшість українців поділяє такі гендерні стереотипи: "кожна жінка повинна бути, насамперед, дружиною і матір'ю" (67% вибрали це твердження), "чоловік повинен повністю забезпечувати сім'ю" (61%), "чоловік у будь-якому випадку повинен бути главою сім'ї" (57%).

За словами генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, організація зробила гендерний паритет найважливішою частиною своєї реформи.

"У світі, як і раніше, домінують чоловіки у всіх сферах, включаючи уряди країн, державні органи, приватні компанії та міжнародні організації. Головне питання гендерної рівності – це питання про владу. І тому нашим головним завданням є дати владу жінкам. В ООН докладають зусиль для побудови миру, в якому між жінками чоловіками буде повна рівність", - зазначив він.