UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенатор: зволікання з введенням санкцій проти "Північного потоку-2" - подарунок Байдена Росії

Республіканець Тед Круз вважає подарунком Байдена небажання вводити санкції проти газопроводу.

Сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз звинуватив президента США Джо Байдена в надмірно м'якій політиці щодо Росії та в небажанні домагатися припинення будівництва газопроводу "Північний потік 2".

"Байден м'яко ставиться до Росії. Республіканцям і демократам раніше вдалося здобути загальну перемогу: ми домоглися припинення будівництва "Північного потоку 2". А Росія негайно відновила будівництво відразу після обрання Байдена", - написав він у своєму Twitter.

На думку Круза, адміністрація Байдена "зволікає з введенням санкцій, які за законом вона зобов'язана вводити. Це - багатомільярдний подарунок Росії".

Круз - один з найбільш затятих прихильників введення максимально жорстких санкцій проти "Північного потоку 2". Днем раніше він припустив, що США, вводячи жорсткі санкції, цілком можуть перешкодити реалізації цього проекту.

Читайте також: У Путіна вважають, що американські санкції їм не страшні

Як повідомлялося, затверджені Конгресом обмеження проти газопроводу «Північний потік-2» не ввійшли в нові санкції Адміністрації Байдена проти Росії у зв'язку зі шпигунською кампанією SolarWinds і зусиллями по втручанню в вибори.

Байден заявив, що пов'язані з темою будівництва газопроводу "Північний потік 2" питання є складними.

"Північний потік" - це складне питання, яке зачіпає наших союзників в Європі ", - сказав Байден, відповідаючи на питання щодо санкцій за" Північний потік 2 ".

При цьому Байден вказав, що питання про реакцію на "Північний потік 2" "як і раніше обговорюється". Він не став говорити, чи готовий вводити подальші санкції.