UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден збільшив відрив від Трампа до 12% за тиждень до виборів президента США – опитування YouGov

Вибори відбудуться 3 листопада

Напередодні останнього тижня президентської кампанії 2020 року кандидат від Демократичної партії Джо Байден тепер значніше випереджає свого конкурента Дональда Трампа.

Згідно з даними загальнонаціонального опитування Yahoo News і YouGov, перевага колишнього віцепрезидента над президентом становить 12%. За Байдена готові проголосувати 54% американців, коли за Трампа готові віддати свої голоси 42%.

Варто відзначити, що різниця в 12 пунктів - в чотири рази більше загальнонаціональної переваги Гілларі Клінтон над Трампом в цей відрізок перегонів 2016 року.

Читайте також: Автократичні світові лідери побоюються потенційної перемоги Байдена на виборах президента США — The Washington Post

Перед фінальним раундом дебатів між Трампом і Байденом опитування Gallup показало, що 56% американців вважають, що Трамп не заслуговує другого терміну. Історично в США всі кандидати з рейтингом схвалення 50% і вище виграли переобрання, а президенти з рейтингом схвалення значно нижче за 50% програвали.

Трамп, який намагається затриматися в Білому домі ще на одну каденцію, продовжує відставати в опитуваннях від Байдена. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави.

Варто зазначити, що Байден має кращі рейтинги перед виборами, ніж будь-який претендент на пост президента США з 1936 року.

Детальніше про те, як Трамп може оскаржити результати президентських виборів у Сполучених Штатах, читайте у статті Геннадія Друзенка "Виборчі рифи американської демократії".