UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден визнав, що Вашингтон повівся "незграбно" щодо Франції

У відносинах Вашингтона та Парижа останнім часом простежується напруженість.

Президент США Джо Байден визнав невдалу тактику поведінки Вашингтона щодо Франції під час формування нового оборонного союзу AUKUS за участю Великобританії та Австралії. Президент заявив про це на зустрічі із президентом Франції Емманюелем Макроном, передає УНН.

У відносинах Вашингтона та Парижа виникла напруженість через тристороннє партнерство AUKUS з підводними човнами з французькою компанією Naval Group у €56 млрд.

Франція та США в останні тижні вжили низку конкретних заходів щодо зміцнення співпраці, заявив у свою чергу Макрон, висловивши сподівання, що в майбутньому більше не буде допущено таких ситуацій.

«Ми прояснили, що таке європейська оборона, і що вона повністю співвідноситься з НАТО. Ми прояснили, що означає європейський суверенітет та його важливість для міжнародної безпеки», – сказав Макрон.

Байден і Макрон все ще підтримують діалог між ЄС та США щодо безпеки. Теми, що обговорювалися на переговорах, включали також Росію, Китай, енергетику та питання ядерної сфери, йдеться у звіті преспулу Білого дому.

Читайте також: Байдену ще не вдалося відновити глобальну роль США — NYT

Раніше президент США Джо Байден, прем'єр-міністри Австралії Скотт Моррісон та Великобританії Борис Джонсон оголосили про створення нового тристороннього партнерства в галузі безпеки - AUKUS.