UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пообіцяв Росії політичне нетравлення

На додачу до «вбивці» президент РФ отримав від американського лідера ще й визначення порушника міжнародних норм.

Президент США Джо Байден на пресконференції  після саміту лідерів «Великої сімки» (G7) підтвердив: відносини між РФ і США знаходяться «в низькій точці», однак співпраця можлива, зокрема, у сферах, пов’язаних зі зміною клімату та ситуацією на Близькому Сході.

США рухатимуться в напрямку, де Росія має свої власні проблеми, пов'язані з економікою, пандемією COVID-19, США та Європою загалом, а також із Близьким Сходом, пише liga.net.

На запитання журналістів, як діятиме для того, щоб змінити поведінку президента Росії Владіміра Путіна, Байден відповів: :«Немає ніякої гарантії, що ви зможете змінити поведінку людини або його країни. Автократи мають величезну владу і їм не потрібно відповідати перед народом».

Ну думку президента США, Росія займається діяльністю, яка суперечить міжнародним нормам. Втім, великі апетити Кремля можуть призвести до проблем. «Вона (Росія – ред.) також відкусила деякі реальні проблеми, які їй буде важко пережувати».

Читайте також: Путін назвав Трампа "талановитим", а Байдена — кар'єристом

Президенти США і Росії зустрінуться 16 червня. У Кремлі підтвердили, що Джо Байден і Владімір Путін зустрінуться в швейцарській Женеві. Спільної пресконференції президентів за підсумками переговорів не буде.

Байден має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня, питання безпеки та контролю над озброєннями, порушення прав людини тощо.

У колонці для WP американський лідер позначив порядок денний переговорів із Владіміром Путіним. Байден також пообіцяв попередити Путіна про відповідальність за втручання в справи інших країн.

Зустріч із Путіним перевірить «межі дипломатії» Байдена, пише The Washington Post. Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що реакція Вашингтона на кібератаки була недостатньо швидкою, а відмова від санкцій проти «Північного потоку-2» напередодні саміту - помилкою.