UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден планує балотуватися у президенти США 2024 року

Байден зазначив, що якщо екс-президент США Дональд Трамп висуне свою кандидатуру на майбутніх виборах, то це "збільшить ймовірність" його участі у виборах.

Президент США Джо Байден сказав у середу в ексклюзивному інтерв'ю ведучому телеканалу ABC World News Tonight Девіду Мюїру, що він планує знову балотуватися у 2024 році, і якщо його попередник Дональд Трамп має намір балотуватися також, то це збільшить перспективи, передає ABC News.

"Так", - відповів Байден на запитання провідного телеканалу ABC News про його плани балотуватися у президенти США у 2024 році.

"Але послухайте, я дуже поважаю долю. Доля втручалася в моє життя багато, багато разів. Якщо я буду здоровий, як зараз, я знову балотуватимуся", - додав він.

Байден вступив на посаду президента США у віці 78 років і став найстарішою людиною в історії країни, приведеною до присяги як главу держави.

Білий дім неодноразово заявляв, що Байден має намір балотуватись знову.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі підтвердила у листопаді, що президент США має намір висунути свою кандидатуру на переобрання у 2024 році.

Тим часом впливовий сенатор від Республіканської партії Тед Круз також заявив про своє бажання брати участь у президентських виборах у 2024 році.

Він нагадав, що боровся за позицію кандидата серед республіканців у 2016 році, у нього була сильна підтримка, і у підсумку він посів друге місце, поступившись Трампу.

"Історично склалося так, що той, хто посів друге місце, майже завжди є наступним кандидатом", - зазначив він.

Читайте також: Байден у пастці «Північного потоку-2»

Під час передвиборчої кампанії 2020 року тодішній кандидат у президенти США Джо Байден говорив про «жорстку політику щодо Росії». Крім того, Байден заявив, що "президентство Дональда Трампа було подарунком для глави Кремля Володимира Путіна".