UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден особисто переконуватиме прем’єра Індії приєднатися до санкцій проти Росії – Салліван

Їхня зустріч відбудеться днями у Японії.

Днями президент США Джо Байден під час свого перебування в Японії зустрінеться сам-на-сам з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Байден переконуватиме главу індійського уряду приєднатися до санкцій проти Росії. Про це повідомляє CNN з посиланням на радника американського президента з питань нацбезпеки Джейка Саллівана.

Байден та Моді зустрінуться під час саміту Quad, де центральною темою буде безпека в Індо-Тихоокеанському регіоні, як очікується. Quad – це неформальний союз між США, Індією, Японією та Австралією.

Джо Байден прибув до Японії на саміт Quad
Associated Press

За словами Джейка Салліванна, переговори Байдена і Моді будуть "конструктивними і прямими". Це не буде “нова розмова”, оскільки лідери країн розмовляли телефоном з цього приводу, а радше продовження цієї розмови.

Індія є основним покупцем російської зброї і побоювалася відмежуватися від Москви на тлі війни в Україні, тому не приєдналась до західних санкцій, покликаних змусити Росію припинити війну в Україні.

За словами Саллівана, на більш масштабному саміті Quad, на якому візьме участь нещодавно обраний прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе, лідери обговорять питання безпеки. Не оминуть і Тайвань.

Салліван відмовився попередньо коментувати заяву лідерів Quad, але сказав, що жоден з них не хоче бачити військову агресію.

Читайте також: Китай вдвічі скоротив експорт технологій до Росії після введення санкцій - Washington Post

Нагадаємо, будучи в Південній Кореї Байден підтвердив гарантії безпеки країні від США, а також підписав закон про виділення 40 мільярдів доларів з метою реагування на агресію РФ проти України.