UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден готовий відмовитись від президентських перегонів. Але за однієї умови

Все залежить від його здоров'я.

Президент США Джо Байден лише за однієї умови може покинути президентські перегони. Про те, що саме має для цього статися, він розповів в інтерв’ю CBS News

Зокрема, Байден може відмовитися від участі в президентських виборах, якщо лікар скаже йому про серйозні проблеми зі здоров’ям.

«Якби в мене виявили якесь захворювання, якби хтось - лікарі - прийшли й сказали, що у вас така проблема», – зазначив Байден.

Ще кілька днів тому Джо Байден під час своєї «сольної» пресконференції відкинув заклик покинути президентські перегони. Тоді він заявив, що ще в лютому пройшов три неврологічні обстеження і вони показали хороші результати. За словами Байдена, якщо хтось із його лікарів вважає за необхідне пройти ще одне обстеження, то він це зробить.

Читайте також: Замах на Трампа допомагає Байдену залишитися в президентській гонці, але не перемогти — The Telegraph

Повідомлялося, що виборча кампанія Байдена зіштовхнулася з проблемами: ексспікерка Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що лише «президент повинен вирішити», чи варто йому залишатися в перегонах, відомий актор та спонсор Джордж Клуні сказав, що Байдену не варто балотуватися, а сенатори й законодавці від Демократичної партії висловили нові побоювання з приводу його здатності перемогти республіканця Дональда Трампа, відкрито закликавши президента вийти з перегонів.

Демократи вагаються, чи продовжувати підтримувати 81-річного Байдена після невдалого виступу на дебатах (детально дебати аналізував у своїй статті Олег Шамшур) і слабкої реакції його кампанії на заклики продемонструвати виборцям готовність до ще одного чотирирічного президентського терміну.