UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Азербайджан підтримує цілісність України, але міжнародне право не має бути вибірковим" - Алієв

Президент Азербайджану дорікнув міжнародній спільноті у вибірковому ставленні.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що його країна підтримує територіальну цілісність України, але також не приховуватиме факт добрих відносин з Росією.

«Ми підтримуємо територіальну цілісність України, як і інші країни, і відкрито заявляємо про це не ховаємося за деревом. Так, ми не заперечуємо, що у нас добрі стосунки з Росією. Принципи міжнародного права в жодному разі не повинні спотворюватися через політичну перевагу», - заявив Алієв під час міжнародної конференції «Південний Кавказ», пише Haqqin.

Він дорікнув міжнародній спільноті у «виборчому ставленні» до питання територіальної цілісності: «Ще до подій в Україні міжнародне співтовариство завжди, у дуже відкритій формі, підтримувало територіальну цілісність Грузії та Молдови. Але коли справа доходила до нас, посил був такий: «Укладіть мирний договір з Вірменією».

За його словами, Азербайджан 17 років намагався домовитися з Вірменією, але «чим більше намагалися досягти миру, тим агресивніше ставав окупант», тому країні довелося «створити нові реалії, своїми руками, своєю силою, своїм духом».