UA / RU
Підтримати ZN.ua

Автора ролика "Давай, до свидания!" посадили на п'ять років

Влада Азербайджану звинуватила Мамедова у державній зраді, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та наркоторгівлі.

Бакинський суд засудив головного редактора газети "Толыши Садо" Гілала Мамедова до п'яти років позбавлення волі, визнавши його винним за всіма звинуваченнями. Відбувати покарання Мамедов буде у колонії суворого режиму.

Як повідомляє видання Contact.az, коли суддя зачитав вирок, ті, хто знаходився в залі, почали скандувати прокльони на адресу суду. Сам Мамедов, звертаючись до залу, сказав, що "засудити його може тільки Всевишній". Окрім того, він спеціально звернувся до журналістів і зазначив, що не має наміру просити про помилування.

Мамедова було заарештовано в червні 2012 рік. Він обвинувачується у державній зраді, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та наркоторгівлі.

Під час своєї заключної промови на суді Мамедов заявив, що опинився за ґратами через свою боротьбу за побудову демократичної держави і надалі має намір йти цим шляхом.

Мамедов писав про талишів - народ іранської групи, який проживає на південному сході Азербайджану, і місцева влада стверджує, що талиші співпрацюють з Іраном. Попередній головний редактор газети, філолог і правозахисник Новрузалі Мамедов у 2007 році був засуджений за державну зраду на 10 років в'язниці. У 2009 році Новрузалі Мамедов помер у тюремній лікарні.

За судовим засіданням спостерігали представники ЄС, ОБСЄ, посольств США, Німеччини, Франції, Норвегії тощо.

Мамедов відомий як автор популярного ролика "Давай, до свидания!", який він зняв і виклав на YouTube. !zn

Читайте також:

Ільхам Алієв втретє побореться за посаду президента Азербайджану

Стосовно Азербайджану почали розслідування через хабарі на "Євробаченні"

Азербайджан вирішив прощати персон нон ґрата, які відвідали Карабах "через незнання"