UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралійський прем'єр хоче поговорити з Путіним про збитий "Боїнг-777"

Ебботт розраховує поговорити із Путіним про малайзійський "Боїнг-777" під час саміту "Великої двадцятки" в Австралії.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що він має намір поговорити з російським президентом Володимиром Путіним про збитий в липні над східною Україною малайзійський "Боїнг-777".

Очікується, що Путін прибуде до Австралії на саміт "Великої двадцятки", який відбудеться в Брісбені 15-16 листопада. У Кремлі поки не повідомляли про плани з проведення окремої зустрічі між Путіним та Эбботтом.

"Йому (Путіну - ред.) не вдасться уникнути цієї розмови. Так чи інакше у нас відбудеться двостороння зустріч - чи пройде вона в коридорі або в більш формальній обстановці", - сказав Ебботт.

Ебботт має намір у розмові з Путіним підкреслити важливість міжнародного розслідування обставин катастрофи рейсу MH17, в результаті чого загинули всі 298 осіб на борту, серед яких були й громадяни Австралії.

Читайте також: У Малайзії поставлять пам'ятник збитому в Донбасі "Боїнгу"

17 липня російські диверсанти збили пасажирський літак "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines. На борту літака перебували 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажира. Загинули громадяни Нідерландів (192 людини, серед них осіб з подвійним громадянством США), Малайзії (44 людини, включаючи 15 членів екіпажу), Австралії (27 осіб), Індонезії (12 осіб), Великобританії (10 чоловік, одна людина мала подвійне громадянство - ПАР), Німеччини (чотири особи), Бельгії (чотири особи), Філіппін (три людини), Канади (одна людина), Нової Зеландії (одна людина).

Згідно з основною версією, літак був збитий ракетою під час польоту над зоною збройного конфлікту на південному сході України. Україна перевірять інформацію про те, що малайзійський "Боїнг-777" був збитий зенітно-ракетним комплексом збройних сил Росії.