UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія збільшить свою присутність в Афганістані

У результаті чого загальна чисельність австралійських солдатів для безпеки місії в Афганістані становитиме 270 осіб.

Під час несподіваного візиту в афганську столицю Кабул у понеділок, 18 січня, прем'єр-міністр Австралії Малькольм Тернбулл повідомив, що його країна збільшить свою присутність в Афганістані.

Тернбулл уточнив, що мова йде про ще 20 австралійських солдатів для безпеки місії в Афганістані, в результаті чого їх загальна чисельність становитиме 270 осіб.

Це рішення з'явилося через кілька днів після того, як австралійський прем'єр відхилив прохання президента США Барака Обами залучити більше австралійських військових до бойових дій проти екстремістського угруповання "Ісламська держава" в Сирії і Іраку.

Тернбулл планує відправитися до Вашингтона на переговори, де 18-19 січня будуть обговорюватися питання безпеки на Близькому Сході та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Під час 12-річного участі в операціях із забезпечення безпеки в Афганістані Австралія втратила 41 солдата.

Раніше австралійські ЗМІ повідомляли, що прем'єр-міністр країни Малкольм Тернбулл став першим з австралійських лідерів, який відмовив у проханні США відправити більше військовослужбовців в зони конфліктів.

У грудні міністр оборони США Ештон Картер звернувся до учасників коаліції в боротьбі з джихадистами з проханням збільшити внесок у військові операції слідом за серією листопадових нападів в Парижі.

У жовтні 2014 року літаки ВПС Австралії завдали перші авіаудари по позиціях бойовиків "Ісламської держави" в Іраку.