UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіація РФ та Асада атакувала Алеппо за кілька днів до переговорів про перемир'я

Жертвами бомбардувань і артобстрілів стали 11 мирних жителів.

Російська авіація спільно з військами сирійського президента Башара Асада у четвер, 13 жовтня, продовжила штурм Алеппо за кілька днів до чергових переговорів про перемир'я.

Як повідомляє правозахисна організація "Сирійська обсерваторія з прав людини", яка базується в Лондоні, по східній частині Алеппо було нанесено більше 20 авіаударів. Їх жертвами стали сім мирних жителів. Ще чотири цивільні особи загинули в результаті артобстрілів міста, передає "Радіо Свобода".

Нинішні бомбардування здійснюються на тлі відмови російського президента Володимира Путіна від поїздки до Франції, де була запланована його зустріч з президентом Франсуа Олландом. За словами джерел в Єлисейському палаці, зустріч була скасована після того, як в Парижі заявили, що вона буде цілком присвячена сирійської проблеми.

Також нещодавно на засіданні Радбезу ООН посол Великобританії в ООН Метью Рикрофт звинуватив Росію в застосуванні бомб, які зазвичай використовують для знищення військових бункерів, проти мирного населення Алеппо.

Детальніше про угоду про перемир'я в Сирії і перспективи врегулювання конфлікту з участю США і Росії читайте в матеріалі Віталія Федянина "Сирія: перемир'я, якого не було" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".