UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атталь: Відправка в Україну військових інструкторів — не табу для Франції

А от відряджати військових для допомоги ЗСУ на фронті країна не планує. 

Питання відправки в Україну військових інструкторів не є табу, наголосив прем’єр-міністр Франції Ґабріель Атталь. Як зазначає Sud Ouest, підтримку Києва Парижем він пояснив тим, що останній бореться за цінності, які захищає.

Йдеться про свободу, демократію та інше, "за що люди, які не були французами, молоді люди, прийшли битися за нас тут у 1944 році". Йдеться про висадку сил союзників у Нормандії під час Другої світової війни. 

Атталь також наголосив, що відправляти свої війська в Україну Париж не планує. 

"Є простий спосіб припинити цю війну, і це якщо Росія виведе війська, які вона направила в Україну в лютому 2022 року, тому що саме росіяни несуть відповідальність за ескалацію", — зазначив французький прем’єр.

Читайте також: Франція виділить 650 млн євро Україні, зокрема для відновлення зруйнованої енергетики ‒ ЗМІ

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв представити план можливого розміщення французьких військових інструкторів в Україні. Їх потенційне завдання — прискорення навчання захисників у сфері розмінування та обслуговування військової техніки. Речник російського посольства Алєксандр Макогонов прокоментував це, попереджаючи Париж, що в такому випадку інструктори стануть законною ціллю для російських окупантів. У Франції готують відповідь на черговий випад російської сторони.