UA / RU
Підтримати ZN.ua

Асад похвалив США за удар по ісламістах на території Сирії

В цей же час, Вашингтон відмовляється співпрацювати з режимом сирійського диктатора.

Сирійський диктатор Башар Асад похвалив США за удар з повітря по позиціях терористичної організації "Ісламська держава Іраку і Леванту", яка захопила частину території Сирії і Іраку.

Як повідомляє Die Zeit, в Дамаску висловили підтримку "будь-яким міжнародним зусиллям в боротьбі проти тероризму". Про це сьогодні повідомили в міністерстві закордонних справ Сирії.

В цей же час, США відмовляються від співпраці з режимом Башара Асада у війні проти терористів на території Сирії і Іраку. Але про удар з повітря по бойовиках на території Сирії Вашингтон офіційно попередив Дамаск, зокрема міністра закордонних справ Валіда аль-Муаллема і посла Сирії при ООН.

Сирійський уряд офіційно підтвердив, що теж збирається продовжувати боротьбу з "Ісламською державою Іраку і Леванту" на своїй території.

В цей же час, Росія звинуватила США в порушенні міжнародного законодавства і суверенітету Сирії. У Москві заявили, що Вашингтон повинен координувати свої дії з урядом Башара Асада.

Раніше німецьке видання Die Welt писало, що Путін може стати союзником Обами у війні проти ісламістів у Сирії. А колишній радник Путіна Олександр Некрасов на сайті CNN писав, що Обама може обміняти Україну на допомогу Росії в Сирії. !zn