UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арабські ЗМІ: Башар Асад втік на корабель під охорону російських військових

Саудівська газета повідомила, що президент Сирії готовий втекти з країни у будь-який момент.

Президент Сирії Башар Асад перебрався на борт військового корабля, де знаходиться під охороною російських служб безпеки, повідомила газета "Аль-Ватан", що виходить в Саудівській Аравії, з посиланням на свої джерела у розвідці.

За даними журналістів, Асада супроводжують члени сім'ї і найближчі соратники. Якщо главі держави необхідно відвідати Сирію, він використовує вертоліт. Проте залишає корабель тільки в разі крайньої необхідності.

Йдеться про сирійський або ж російський корабель, у публікації не уточнюється.

Як припускає видання, Асад ховається на кораблі з двох причин. По-перше, президент не довіряє власній охороні. По-друге, так йому буде легше зникнути, якщо падіння режиму стане неминучим. За інформацією джерела, Асад досяг угоди з Росією про надання політичного притулку.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров висловив стурбованість загрозливими масштабами політичної кризи у Сирії і закликав сторони конфлікту негайно сісти за стіл переговорів.

Він також підкреслив, що відставка Асада, якої вимагає сирійська опозиція і Євросоюз, не може бути використана в якості умови для перемир'я.

Нагадаємо, 6 січня Башар Асад вперше з червня минулого року виступив зі зверненням до народу Сирії.

Він запропонував план з вирішення сирійського конфлікту, однак при цьому відмовився вести переговори з опозицією, яку назвав "маріонеткою Заходу".

У відповідь глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон заявила, що політичне вирішення кризи у країні можливе лише в тому випадку, якщо Асад покине свій пост. !zn

Читайте також:

Росія стягує кораблі до берегів Сирії для проведення військових навчань

ЄС відкинув "лицемірну" ініціативу Асада - президент Сирії повинен піти

НАТО приступило до розгортання комплексів Patriot на кордоні Туреччини та Сирії

Західні ЗМІ: Асад не застосовував хімічну зброю, але його все одно вже засудили