UA / RU
Підтримати ZN.ua

Amnesty International заявила про масові поховання вбитих людей в Бурунді

На супутникових знімках видно п'ять масових поховань на околиці Бужумбура.

Правозахисна організація Amnesty International заявила, що отримала у розпорядження нові достовірні супутникові знімки, які свідчать про масові поховання десятків убитих людей у Бурунді.

Як повідомили в організації, на зображеннях і відеозйомці видно п'ять передбачуваних масових поховань на околиці столиці країни – міста Бужумбура.

Правозахисники кажуть, що знімки вскопанной землі узгоджуються зі свідченнями очевидців.

В Amnesty International заявляють, що могили були вириті 11 грудня, відразу після самого кривавого дня за період погіршення кризи в Бурунді.

12 грудня в столиці Бурунді Бужумбурі були виявлені тіла мінімум 87 осіб, в тому числі восьми співробітників сил безпеки країни, після нападів 11 грудня нападів на військові бази.

11 грудня близько 30 бойовиків вчинили атаку на три військові бази в Бужумбурі і один об'єкт за межами міста. В результаті 12 нападників були ліквідовані, ще 20 затримані.

Зіткнення в Бужумбурі відбуваються з квітня 2015 року, коли президент країни П'єр Нкурунзіза заявив про намір балотуватися на третій термін. У результаті заворушення забрали життя понад 240 осіб.

12 листопада ЗМІ поширили інформацію, що західні країни мають намір направити миротворців до Бурунді.