UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американець вижив після того, як його проковтнув горбатий кит

Щоби проковтнути якомога більше їжі горбаті кити широко відкривають рот. Морські вчені вважають, що подія з Майклом Паккардом було випадковістю.

Американський ловець лобстерів Майкл Паккард вижив після того, як його проковтнув горбатий кит, повідомляє BBC News.

А в інтерв'ю WBZ-TV News Майкл Паккард розповів, що пірнав у аквалангу з судна і несподівано опинився в пащі гігантського ссавця приблизно на 30-40 секунд у Провінстаун (штат Массачусетс).

"Відчув сильний поштовх, і все потемніло", - описав момент Паккард.

Він також розповів, що думав у той момент про свою дружину і двох синів 12 і 15 років. Несподівано кит виринув на поверхню, замотав головою і випустив його. Дайвер дістався до човна з підозрою на вивих коліна.

Майкла Паккарда доставили в лікарню Кейп-Код в Хайанніс. Він розповів про свою 40-річну кар'єру водолаза і дружину, яка постійно просить його змінити роботу.

Горбаті кити можуть вирости до 15 метрів в довжину і важити близько 36 тонн. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, їх чисельність у світі становить близько 60 000 особин.

Читайте також: Дика природа під загрозою знищення через глобальне потепління — The Guardian

Сильні шторми та повені внаслідок загострення кліматичної кризи активізували переселення людей. Зокрема, зміна клімату підвищило внутрішню міграцію населення країн до рекордних показників у всьому світі. Останнім часом люди частіше залишають свої будинки через кліматичної кризи, а не через ескалацію військових конфліктів.

Проблема зміни клімату стає дедалі серйознішою. Серія сильної посухи в Європі з 2014 року є найбільш критичною за останні дві тисячі років.