UA / RU
Підтримати ZN.ua

Афганські діти протестують в соцмережах проти заборони дівчаткам ходити в школу

Соцмережі повняться постами з хештегами #GirlsEducation і #WithoutMySisterIWillNotGoToSchool

Після захоплення Афганістану талібами, екстремістське угруповання створило нове міністерство освіти. Це означає, що хлопчики середньої та старшої школи тепер можуть повернутися в школу, але нічого не згадується про те, коли дівчатка того ж віку зможуть повернутися в свої класи. У відповідь на цю очевидну спробу придушити освіту дівчаток, молоді люди почали протест в соціальних мережах, повідомляє MY MODERN MET.

На фотографіях і відео дітей в Інтернеті видно, що вони тримають таблички, які засвідчують їхнє ставлення до несправедливого і нерівного поводження з дівчатками при правлінні Талібану. Найпопулярніші гасла, які з тих пір стали хештегами, звучать так: Without My Sister I Will Not Go To School (Я не піду до школи без сестри) і GirlsEducation (Освіта для дівчаток).

Багато хлопчиків в Кабулі проявляють солідарність, також пропускаючи школу. «Я не пішов сьогодні до школи для того, щоб показати свою незгоду з талібами і протестувати проти їх заборони дівчаткам ходити до школи», - сказав один учень на ім'я Рохулла. «Жінки складають половину суспільства. Це показує, що таліби не змінилися. Я не піду в школу, поки школи не відчиняться для дівчаток».

Читайте також: Захоплення талібами Афганістану змінить Близький Схід — The Guardian

Прийшовши до влади в серпні, лідери Талібану пообіцяли підтримати освіту жінок і запевнили, що жінки зможуть працювати. Але зараз повідомляється, що таліби раз по раз порушують свої обіцянки. Багато жінок і дівчат залишають країну, щоб продовжити кар'єру і освіту.