UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адміністрація Байдена оголосила про посилення санкцій проти ПВК "Вагнера" – Reuters

Нові заходи посилять обмеження на експорт.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена оприлюднила нові обмежувальні заходи проти російської приватної військової компанії "Вагнера" протягом доби. Додаткові санкції стосуються експорту, пише Reuters.

США планують ввести жорсткі обмеження на доступ ПВК до технологій, вироблених у будь-якій країні світу з використанням американського обладнання, щоб ще більшою мірою позбавити її можливостей поставок через участь у війні РФ проти України.

Для цього Міністерство торгівлі США має намір позначити Групу Вагнера як "військового кінцевого споживача".

"Група Вагнера є однією з найвідоміших організацій найманців у світі, яка активно скоює злочини та порушує права людини по всій Україні. Сьогодні ми надсилаємо чіткий сигнал недержавним суб’єктам, які прагнуть підхопити естафету жорстокості від хиткої армії Путіна, що Мінтор без вагань діятиме проти них", – заявив заступник міністра торгівлі Алан Естевез.

Читайте також: Прігожин намагається виставити ПВК “Вагнера” як високодисципліноване формування, краще за російську армію – ISW

Анонсом таких санкцій Штати хочуть продемонструвати свою підтримку президенту України Володимиру Зеленському на тлі його візиту у Вашингтон у середу, 21 грудня. 

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі Байдена й Зеленського, ймовірно, буде обговорюватися продовження тиску на Росію.