UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна переживає критичний момент. Чи бачить це спікер Палати представників? — The Washington Post

Майбутнє України в руках Майка Джонсона.

На початку третього року війни з Росією сили України виснажені, а запаси боєприпасів закінчуються, через що українські військові змушені були відступити з Авдіївки. Сполучені Штати допомогли Україні відбити вторгнення російського президента Владіміра Путіна, але в критичний момент, який наступив Конгрес вагається. На кону не лише виживання демократії в Україні, але й майбутнє Європи, міжнародний мир та авторитет Сполучених Штатів, зазначає видання The Washington Post.

Спікер Палати представників Майк Джонсон (Республіканська партія) може винести ухвалений Сенатом законопроєкт про допомогу Україні на голосування, де він, найімовірніше, матиме достатньо голосів для ухвалення. Його відмова та схиляння перед лідером президентських перегонів від Республіканської партії Дональдом Трампом — є грубим порушенням відповідальності, що завдає шкоди Україні, Сполученим Штатам і Республіканській партії.

Читайте також: Палата представників США пішла на канікули, не розглянувши законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню 

Після двох років повномасштабної війни Україна не зазнала поразки. Плани Путіна передбачали захоплення українських тепло-, електро- та фінансових операцій з метою підпорядкування населення. Путін припускав, що українці підкоряться за лічені дні. Але цього не сталося. Попри руйнівні втрати, Україна об'єдналася, щоб дати відсіч. Видання вважає що вихід ЗСУ з Авдіївки пояснює вразливість України і її залежність від Сполучених Штатів та Європи у продовженні війни. 

Путін, схоже, готовий терпіти руйнівні втрати нескінченно довго. Він, мабуть, сприймає блокування допомоги Україні в Конгресі як обнадійливий крок. На щастя, європейські країни, здається, дедалі більше усвідомлюють загрозу з боку Росії, допомагаючи заповнити, але далеко не компенсуючи, величезну прогалину в допомозі, яку залишили Сполучені Штати.

Читайте також: Республіканці почали кампанію зі звільнення спікера Джонсона, який блокує допомогу Україні

"Республіканці відстоювали демократичні цінності проти тиранії Радянського Союзу і путінської Росії не лише для просування свободи, але й для побудови міцних міжнародних партнерств, завдяки яким процвітають вільні народи. Ця позиція служила нації протягом багатьох поколінь. Тепер же спікер Палати представників Конгресу США від Республіканської партії та лідер президентських перегонів від Республіканської партії блокують допомогу Україні в цей вирішальний час", — пише The Washington Post.

Тому, майбутнє України в руках Майка Джонсона, а також зобов'язання Сполучених Штатів. Він може врятувати й Україну і США від того, щоб вони не стали жертвами російської агресії.