UA / RU
Підтримати ZN.ua

США виділили Ізраїлю пакет військової допомоги на суму $8,7 млрд, попри заклики до припинення вогню з "Хезболлою" — The Hill

США підтвердили "незмінну підтримку безпеки Ізраїля".

26 вересня Ізраїль оголосив, що досягнув домовленості зі США про надання пакету допомоги на суму 8,7 млрд доларів для підтримки військових зусиль, що тривають. Кошти на цей пакет були виділені Конгресом у додатковому бюджеті на національну безпеку, який президент підписав у квітні, інформує The Hill.

Оголошений пакет включає 3,5 млрд доларів на закупівлі воєнного часу і 5,2 млрд доларів на системи протиповітряної оборони, в тому числі "Залізний купол", систему перехоплення ракет ближнього радіусу дії, і "Праща Давида", яка може перехоплювати балістичні ракети, крилаті ракети, ракети дальнього радіусу дії та інші повітряні загрози.

"Ці зусилля спрямовані на збереження якісної переваги Ізраїля в регіоні й підтримку поточних військових операцій",  — йдеться в заяві Міністерства оборони Ізраїля.

Читайте також: Спроби Байдена запобігти ескалації на Близькому Сході призвели до протилежного ефекту — WSJ

У заяві Пентагону зазначається, що Аманда Дорі, заступник міністра оборони з питань політики, підтвердила незмінну підтримку безпеки Ізраїля з боку адміністрації Байдена й обговорила "важливість пошуку дипломатичних рішень, необхідних для забезпечення тривалої безпеки".

Нагадаємо, що Білий дім у середу, 25 вересня, оголосив пропозицію про тимчасове 21-денне припинення вогню між Ізраїлем і "Хезболлою". Високопосадовці адміністрації президента США Джо Байдена працювали з Францією та арабськими союзниками в регіоні, щоб підготувати пропозицію на цьому тижні під час Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Читайте також: США застерігають Ізраїль від повномасштабної війни з "Хезболлою" — FT

Сьогодні зранку у заяві, оприлюдненій його канцелярією, прем'єр-міністр Ізраїля Нетаньягу сказав, що Ізраїль "поділяє цілі очолюваної США ініціативи, яка полягає в тому, щоб дати можливість людям уздовж нашого північного кордону безпечно повернутися до своїх домівок".