UA / RU
Підтримати ZN.ua

Критика Байдена щодо Нетаньягу недоречна, коли ХАМАС становить реальну небезпеку — The Hill

США подають Ізраїлю неправильні сигнали.

Нещодавно президент Байден заявив, що прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу робить недостатньо для досягнення угоди з ХАМАС щодо звільнення заручників, яких терористична організація утримує з 7 жовтня минулого року. Ця заява була не тільки невлучною, але й невчасною, ще раз довівши, що Вашингтон часто не знає, коли можна, а коли не можна втручатися у справи інших країн, зазначає Лоуренс Хаас, старший науковий співробітник Американської ради з питань зовнішньої політики.

Докір Байдена, спрямований проти лідера найближчого регіонального союзника Америки, пролунав наступного дня після того, як Армія оборони Ізраїля знайшла тіла чотирьох чоловіків і двох жінок-заручників, яких вбив ХАМАС.

Читайте також: Чому Нетаньягу не хоче угоди про припинення вогню з ХАМАС? — Bloomberg

На думку автора, США продовжують надсилати невірні сигнали союзникам і супротивникам. Замість того, щоб засуджувати Нетаньягу, чия країна веде війну на кількох фронтах, американські лідери повинні спрямувати свій гнів на автократів (тобто ХАМАС), який вбив 1200 ізраїльтян, продовжує утримувати близько 100 заручників та погрожує вбити їх, пише Хаас. 

Читайте також: Внутрішня політика та зовнішні інтереси завжди впливали на відносини між США та Ізраїлем — The Hill

Раніше газета The Hill зазначала, що США заплатили високу ціну за відносини з Ізраїлем протягом багатьох років. Сполучені Штати отримали значні втрати через свої стосунки з Ізраїлем, не лише фінансові, але й людські. Згідно з доповіддю 9/11 Commission, підтримка США Ізраїля була однією з основних причин атак 11 вересня 2001 року в Америці, відповідальність за які була покладена на ісламістську організацію "Аль-Каїда".