UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Одеської облради пройшли шість партій

Першою місце в області посів "Опозиційний блок".

Одеську обласну раду сформують представники шести партій, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Одеську територіальну виборчу комісію.

Найбільшу підтримку виборців отримала партія "Опозиційний блок", яка отримала 21,8% голосів. Таким чином, партія отримає 23 місця в обласній раді.

На другому місці Блок Петра Порошенка "Солідарність", за який проголосувало 20,2% виборців. Це дало можливість БПП отримати 22 депутатських мандати.

Партія мера Одеси Геннадія Труханова "Довіряй ділам" отримала 11,1% голосів і 12 місць в облраді.

Також п'ятивідсотковий бар'єр в Одеській області подолали ВО "Батьківщина" (10,6% голосів і 11 мандатів), партії "Відродження" та "Наш край", які отримали по 7,4% голосів і змогли провести в раду по вісім депутатів.

Одеська обласна рада складається з 84-х депутатів

Читайте також: Четверо суддів взяли самовідвід при розгляді позовів Боровика в Одесі

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори.

27 жовтня в Одесі районні виборчкоми опрацювали всі протоколи дільничних комісій. В результаті на виборах міського голови Одеси переміг чинний мер Геннадій Труханов з 51,3% голосів.

Раніше повідомлялося, що в міську раду Одеси пройшли п'ять партій. Лідером серед них стала партія Труханова "Довіряй ділам" - 33,3%. На другому місці з 17,5% - "Блок Петра Порошенко", 14,5% - за "Опозиційний блок", 6,9% - за "Українську морську партію" Сергія Ківалова, 5,5% - за "Самопоміч".