UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ звільнили 8 500 квадратних кілометрів у Харківській області

Українські військові деокупували 388 населених пунктів в області.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські військові звільнили 388 населених пунктів у Харківській області.

"Щодо звільнених територій на Харківщині - цифри постійно уточнюються, бо процес у динаміці. Крім того, звільнені території ще потребують проведення додаткових заходів безпеки та стабілізації для того, щоб там можна було безпечно проживати. Тому, офіційні повідомлення з цифрами звільнених населених пунктів надаються з свідомим запізненням і можуть враховувати чи не враховувати проведені стабілізаційні заходи, а отже - різнитись. Тож, з 6 вересня в Харківській області звільнено: близько 8500 квадратних кілометрів, близько 388 населених пунктів та 150 тисяч людей", - зазначила Маляр у Facebook.

Читайте також: NYT: Після швидкого наступу на Харківщині українські командири думають, що робити далі

Нагадаємо, на початку вересня українські військові почали контрнаступальну кампанію на окупованих територіях Харківської області. Стрімке просування Сил оборони призвело до того, що 11 вересня в Міноборони РФ визнали, що втратили контроль майже над усією захопленою частиною регіону. Згодом в Генштабі підтвердили, що ворожі сили втекли з Харківщини