UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ планують закупити п'ять нових безпілотників Bayraktar

Україна співпрацює з Туреччиною у військовій сфері з 2018 року.

У Збройних Силах України поділилися планами щодо закупівлі в наступному році турецьких безпілотників Bayraktar для української армії. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, повідомляє в четвер, 26 листопада, "Армія Інформ".

"Уже прийнято рішення і сплановано, що в наступному році для потреб ЗСУ ми закупимо п'ять нових Bayraktar. У них дещо інші тактико-технічні характеристики, зокрема, висота і дальність застосування", - повідомив Хомчак.

На початку жовтня повідомлялося, що в планах Міноборони - закупівля від шести до 12 комплексів Bayraktar TB2, кожен з яких має чотири ударно-розвідувальних безпілотники.

Читайте також: ЗСУ почнуть використовувати турецькі безпілотники Bayraktar

Як повідомлялося, Україна і Туреччина створили СП з виробництва зброї. Також Анкара і Київ обговорюють питання спільної розробки і навіть виробництва дронів Bayraktar в Україні при забезпеченні відповідних умов.

Турецький безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 є модифікацією Bayraktar Block В і відноситься до класу тактичних середньовисотних безпілотників з великою тривалістю польоту. Довжина безпілотника 6,5 м, розмах крила 12 м, радіус дії 150 км, максимальна злітна маса 650 кг.