UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зросла кількість дітей, які загинули від рук російських загарбників в Україні — Офіс генпрокурора

Понад 667 дітей постраждали з початку війни.

Станом на ранок 24 травня 2022 року більше ніж 667 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 234 дитини загинуло та понад 433 поранено, повідомив Офіс генпрокурора.

«Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», - наголосили в Офісі генпрокурора.

За даними ювенальних прокурорів, найбільше дітей постраждало:

Зазначається, що через бомбардування та обстріли російськими загарбниками українських міст та сіл пошкоджено 1 848 закладів освіти, 173 з них зруйновано повністю.

«Надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856», - додали в Офісі генпрокурора.

Читайте також: Міноборони РФ заявило, що Росія депортувала вже майже 1,5 млн українців, з них понад 238 тисяч дітей

Під час війни багато українських школярів опинилися за кордоном. І вони та їхні батьки мали змогу порівняти навчання в нас у країні й там. Чи носять у тамтешніх школах форму, чи ставлять оцінки, а як із домашкою та дисципліною? Співголова ГО «Батьки SOS» зібрала враження батьків. Читайте їх у матеріалі «Як українські діти навчаються за кордоном: важливі речі, які треба знати».