UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ приписали Медведчуку звільнення з полону «ДНР» мешканки Іспанії: виявилося, що це фейк

Сама колишня полонена спростувала поширену каналами кума Путіна інформацію

Телеканали з орбіти кума президента РФ Володимира Путіна і народного депутата від ОТЗЖ Віктора Медведчука розповсюдили фейкову новину про те, що українка Євгенія Йепес нібито подякувала проросійському політику за звільнення з полону терористів «ДНР». Але, як виявилося, це маніпуляція.

Так, в статті іспанської газети El Pais, на яку посилаються промедведчуківські медіа, на слова подяки Медведчуку немає і натяку.

«Можна прочитати статтю. Навіть якщо людина не знає іспанську мову, вона може її перекласти. Я не дякувала і не збираюся дякувати Вікторові Медведчуку. Вийшло б, що я подякую [президенту Росії Володимиру] Путіну, подякувавши Медведчуку. В El Pais, природно, не було від мене ніякої подяки », - сказала Євгенія Йепес в коментарі «Новинам Донбасу».

Вона, додала, що ні кум Путіна, ні представники його партії, ні пов'язані з ним телеканали з нею не зв'язувалися після звільнення.

Також Йепес висловила впевненість, що її звільнення стало можливо завдяки зусиллям її чоловіка, який «абсолютно проукраїнських і проєвропейських поглядів і не підтримує цю проросійську позицію».

Євгенія Йепес була затримана «МГБ ДНР» 3 червня за те, що зняла прапори Росії і «ДНР» з балкона своєї квартири в окупованому Донецьку, які повісили без її дозволу. Жінку помістили у в'язницю до 20 червня. Після цього окупанти її «депортували» на підконтрольну Україні територію.