UA / RU
Підтримати ZN.ua

Злочинна група привласнила 2,5 млн соцвиплат пенсіонерів - поліція

П'ятьох учасників групи, до якої увійшли чиновники виконавчої влади Донецької області, будуть судити.

Жителі Донецької області та посадові особи органів виконавчої влади привласнили майже 2,5 мільйона гривень соцвиплат пенсіонерів з тимчасово окупованих територій, повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції.

До складу злочинної групи входило 5 осіб. Схему налагодив житель міста Бахмут.

Він збирав відомості та копії документів пенсіонерів з високим розміром пенсій. Потім зі спільниками підробляв документи про смерть громадян і отримував доручення на представництво інтересів нібито їх родичів. Зловмисник подавав документи до пенсійних органів для нарахування допомоги на поховання та недоотриманої пенсії, після чого отримував гроші в поштових відділеннях зв'язку.

Встановлено 80 епізодів кримінальних злочинів.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальні акти відносно чотирьох фігурантів направлено до суду, ще одного підозрюваного оголошено в розшук.

Читайте також: Голова департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев: "Близько 60 млрд грн бюджету можуть іти на незаконні соцвиплати"

Нагадаємо, в Луганській області головний спеціаліст Міністерства у справах ветеранів вимагав гроші з пораненого військовослужбовця.

За 4,5 тисячі американських доларів і 250 000 гривень чиновник обіцяв призначити воїну групу інвалідності і одноразову грошову компенсацію за поранення.

На отриманні хабара затримали його посередника. Зараз вирішується питання про затримання самого організатора схеми.