UA / RU
Підтримати ZN.ua

Злочинці, які вийшли за "законом Савченко" здійснили 30 вбивств

Поліція пропонує скасувати або змінити цей закон.

Злочинці, які достроково вийшли на волю за "законом Савченко", вже зробили 30 вбивств і 25 тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть, повідомив в. о. голови Національної поліції України Вадим Троян.

За його словами, 1,3 тис. з 8,7 тис. звільнених за цим законом вже затримані за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

"Необхідно мислити в масштабах не одного-двох чоловік, а в масштабах всієї країни і змінити законодавство!", - заявив Троян з приводу так званого "закону Савченко".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів має намір запропонувати Верховній Раді скасувати або внести зміни в закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання".

"Уряд вийде найближчим часом на те, щоб скасувати "закон Савченко" або його змінити", – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері, 19 вересня.

Глава уряду пояснив позицію Кабміну зростанням рівня злочинності в країні.

У листопаді 2015 року Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, згідно з яким попереднє ув'язнення будуть зараховувати за два роки у колонії (так званий "закон Савченко").