UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналісти NYT ідентифікували десятки російських десантників, які вбивали українців у Бучі

Мова йде про 234-й десантно-штурмовий полк.

Журналістам вдалося ідентифікувати десятки російських окупантів, які вбивали мирних жителів у Бучі. Мова йде бійців 234-го десантно-штурмового полку, зазначає   The New York Times.

Видання проаналізувало документи, телефоні розмови та значну кількість відео, які демонструють, як цей підрозділ убивав у березні людей  на вулиці Яблунській у Бучі.

Війська РФ забирали телефони жертв та телефонували до РФ.  У виданні підкреслили, що телефони деяких жертв окупанти використовували майже одразу після вбивства.

скриншот

Зазначається, що є низка доказів, які свідчать, що саме 234 десантно-штурмовий полк вчиняв звірства у Бучі:

скриншот

Журналісти NYT ідентифікували 22 військових з 234-го десантно-штурмового полку. У виданні підкреслили, не можуть бути певними, що саме ці військові вбили тих чи інших людей у місті під час окупації.

Представники ЗМІ також ідентифікували  тіла 36 жертв окупантів на вулиці Яблонській.

скриншот
скриншот

Вони також опублікували карту виявлених тіл. 

скриншот

Читайте також: Бучанська різанина: у Німеччині розслідують витік розвідданих про масові вбивства на Київщині  

Нагадаємо, на початку квітня українська армія звільнила Київщину, у містечках та селах виявили жахливі наслідки безчинств російської армії. Зокрема йдеться про масові вбивства цивільних. Наприклад, в одній тільки Бучі під час окупації загинули щонайменше 400 людей.

Історії родин Сергія Любича з Гостомеля та Євгена Гур'янова з Бучі, дружини яких самовіддано борються за їхнє повернення додому з полону, читайте у матеріалі "Чоловік у полоні, а сина розстріляли шістьма пострілами в груди". Біль із Гостомеля та Бучі" Олени Жежери, в рамках спільного проєкту ZN.UA та Руху ЧЕСНО.