UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що за його президентства контрольний пакет «Мотор Січі» залишиться в Україні

Зеленський заявив, що не дозволить Китаю або будь-який іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії «Мотор Січ»

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що не думає про Китай, як про головну геополітичну загрозу. Він зазначив, що будучи при владі, не допустить, щоб Україна позбулася контрольного пакета «Мотор Січі», про що стало відомо з його інтерв'ю Axios на американському каналі HBO.

Зеленський також додав, що не вважає Китай першою геополітичною загрозою.

«Я не можу з цим погодитися, оскільки в Україні ми цього не відчуваємо», - сказав президент.

«Бізнес Сполучених Штатів представлений в Україні, але в той же час китайський бізнес також представлений», - зазначив Зеленський.

Він також резюмував, що незалежно від нації, національності, якщо люди, якщо бізнес, певна країна поважає народ і кордони, вони можуть бути присутніми в країні.

Однак Зеленський заявив, що не дозволить Китаю або будь-який іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії «Мотор Січ».

«Ніколи. Чи не при мені. Я тут не на все життя... але за мого президентства - точно ні », - заявив Володимир Зеленський.

Читайте також: Збори акціонерів "Мотор Січ" в Запоріжжі перервали представники спецслужби

28 січня Володимира Зеленського підписав указ, яким ввів санкції проти китайських інвесторів «Мотор Січ». Йдеться про компанії, що входять в Xinwei Group, очолюваної мільярдером Ван Цзінь. Чому? Які можуть бути наслідки цього рішення? Як указ відіб'ється на підприємстві? Подробиці читайте в статті Володимира Кравченка « Санкції нишком ».