UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про справедливу мобілізацію в Україні: «Це питання ротації»

Президент назвав питання мобілізації складною справою.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки розповів, що означає справедлива мобілізація.

"Питання справедливої мобілізації — це питання ротації. Ти втомлений, ти повинен відновлюватися. Ти виходиш відновлюватися, а замість тебе приходить інша людина, професійна, яка пройшла відповідне тренування. І від цього залежить мобілізація", - наголосив глава держави.

Читайте також: Бронювання від мобілізації за 20 тисяч гривень: у "Слузі народу" знайшли нове джерело фінансування держбюджету

Президент пояснив, що для захисту України потрібна певна кількість людей, однак для контрнаступу — кількість вже інша.

"Тож питання мобілізації є складною справою", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні ухвалила новий законопроєкт про мобілізацію.

Пропонується надати право на відстрочку для деяких категорій студентів і викладачів. Окрім того, згідно з новим варіантом законопроєкту про мобілізацію №10449, відстрочку від мобілізації матимуть усі люди з інвалідністю, проте їм необхідно буде пройти перевірку.

Своєю чергою уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що урядовий законопроєкт має низку норм, які не відповідають Конституції. Зокрема, норми про електронний кабінет військовозобов’язаного.