UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про "Дію": Незалежність – це цифрова свобода від бюрократії

Раніше ZN. UA повідомляло, що технічні проблеми «Дії» є вторинними, а головна небезпека полягає саме в обраних українською владою підходах до цифровізації.

Президент України Володимир Зеленський під час щорічного послання  заявив, що Україна стала першою країною у світі, яка впровадила цифровий паспорт громадянина завдяки  додатку"Дія", заявив президент Володимир Зеленський.

"Незалежність – це цифрова свобода від бюрократії, черг і корупції. І в цьому вже пересвідчилися понад 11 мільйонів користувачів застосунку "Дія".

Глава держави зазначив: "Ми запровадили цифрове водійське посвідчення, за допомогою якого можна подорожувати або відкрити банківський рахунок онлайн".

Як повідомляло раніше ZN. UA, для щоденного користування «Дія» — це зручно і ризиковано водночас. Найбільше це стосується мобільного додатку, бо всі дані й доступи на телефоні вкрасти набагато легше, ніж будь-який паперовий документ.

Читайте також: «Дія» може стати ідеальним полем для фальсифікації виборів

Цифра допомагає нам контролювати державу, чи державі — контролювати нас, читайте в статті Олени Болтушкіна «Дія»: про що не розповідають українцям»для читачів ZN. UA.