UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський повернув "пакети малюка"

Закупівлі нових наборів будуть здійснюватися з 1 січня.

Президент Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроект №3006а про надання одноразової допомоги «пакету малюка» при народженні дитини. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Відзначається, що одноразову допомогу у вигляді «пакета малюка» сім'ї зможуть отримати протягом 30 днів після народження дитини. У нього буде входити набір товарів першої необхідності. «Пакет малюка» буде надаватися безкоштовно.

Процедура закупівлі пакетів розпочнеться 1 січня 2021 року і буде здійснюватися у відповідності з законом "Про державні закупівлі".

Передбачено, що в період з 1 жовтня по 31 грудня 2020 року закупівля одноразової натуральної допомоги "пакет малюка" організовується і здійснюється через Управління ООН з обслуговування проектів в рамках пілотного проекту.

Після закупівлі "пакети" будуть доставляти в пологові будинки і відділи соціального забезпечення населення.

Читайте також: У "пакунок малюка" входитимуть 25 першочергових речей для дитини: перелік

Нагадаємо, з 1 вересня батькам новонароджених повинні виплачувати 5000 гривень, які можна буде використовувати виключно на придбання товарів для новонародженого.

У свою чергу ЮНІСЕФ закликав Кабінет міністрів зберегти програму підтримки сімей з дітьми - "пакет малюка", який замінили на грошову виплату.

17 вересня Верховна Рада прийняла законопроект №3006а про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакет малюка".