UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Поки ми поступаємося технікою, тому не можемо дуже потужно просуватись вперед»

Президент також заявив, що перемога має бути на полі бою.

Сьогодні Україні поки не вистачає зброї, аби потужно просуватися вперед, заявив Володимир Зеленський в інтерв’ю Financial Times. Він також пояснив, що вважатиме перемогою у війні, розв’язаній проти нашої держави Росією.

«Я вважаю, що війна ця за незалежність і за свободу нашої держави. Незалежність у моєму розумінні і більшості наших громадян – це повернення наших територій, територіальна цілісність та і наш непорушний суверенітет… Я вважаю, що це велика буде перемога багатостраждального народу. Але на сьогодні я вважаю, що, дійсно, повернення до кордонів, які ми контролювали повністю 24 лютого – це дуже серйозна тимчасова перемога», – заявив Зеленський. 

Він пояснив, що тимчасова, бо має бути повна деокупація українських територій. При цьому Зеленський вважає, що перш за все перемога має бути на полі бою, або, перш за все, сильна й міцна ситуація на полі бою.

«Коли ми можемо бачити наші позиції, бачити відповідну техніку, потужну нашу силу, яка не поступає кількості російській техніці, принаймні ми до цього йдемо і дуже цього хочемо… Тому що бажання в нас більше, але техніки поки що у нас менше. Тому ми не можемо дуже потужно просуватись вперед… Поки цього не буде, нам діяти складно і будуть великі втрати», – додав президент.

Водночас він зазначив, що має бути постійна зацікавленість Заходу в підтримці суверенітету України і нашої позиції. Не може бути розмов про Україну за нашою спиною чи домовленостей.

«Не може бути очікування у тих чи інших лідерів деяких країні про те, що ми послабимо наші позиції, треба ще почекати, що ми будемо виснажені економічно, інфраструктурно, у нас буде дефіцит грошей, палива. І тоді, як вони кажуть «Україна буде зговорчива». Україна, держава наша такою не буде. Ми вже втратили багато людей, аби просто так віддавати наші території», – зазначив Зеленський. 

Читайте також: Зеленський пояснив, які наслідки продовольча криза матиме саме для Європи

Після перемоги України війна з Росією не закінчиться, пише Foreign Affairs. Зокрема,  виданні зазначили, що існує два варіанти української перемоги: малий і великий, - але в обох випадках Москва не змириться з поразкою.