UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський похвалив телемарафон, хоча у ЄС ним, схоже, незадоволені

Адже Єврокомісія закликала Київ відновити незалежний, плюралістичний, прозорий медіаландшафт в післявоєнний період. 

Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку назвав телемарафон "Єдині новини" одним із "ключових етапів в історії незламності України" та одним із "чинників деокупації територій, які були захоплені з початку повномасштабного вторгнення РФ".

"Ви допомогли людям об’єднатися – своїм об’єднанням, своєю роботою", – сказав він під час зустрічі у форматі онлайн, додаючи, що на єдність суспільства сьогодні чи не найбільше впливають саме медіа. 

ЗМІ, продовжив президент, дають можливість "відкритого діалогу з громадянами та відповідального обговорення проблемних питань". Він також наголосив, що у світі потрібно якнайбільше поширювати інформацію про успіхи нашої країни та історії про героїзм та боротьбу українського народу під час війни. 

Читайте також: Перегляд телемарафону найбільше псує настрій 19% громадян — опитування

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну низка найбільших українських телеканалів об'єдналися, тепер вони мовлять у форматі телемарафону. Це "Суспільне", 1+1, "ТРК Україна", ICTV/СТБ, "Рада" та "Інтер". Довго тривали перемовини про ввімкнення у "Єдині новини" також 5 каналу та "Прямого", але вони закінчилися нічим.

8 листопада Єврокомісія оприлюднила звіт щодо прогресу втілення реформ, попередивши там про погіршення доступу в Україні до плюралістичних ЗМІ. У ЄС, схоже, не поділяють оптимізму України щодо телемарафону, адже ЄК в офіційному документі закликала Київ відновити незалежний, плюралістичний, прозорий медіаландшафт в післявоєнний період.