UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський подякував Байдену за поставки вакцин від COVID-19

Минулого тижня Україна отримала партію вакцини Pfizer/BioNTech.

Президент України Володимир Зеленський подякував своєму американському колезі Джо Байдену за поставку понад 2 млн доз вакцини від COVID-19.

«Хочу подякувати, що відразу після нашої розмови телефоном, Сполучені Штати відправили до України понад два мільйони доз. Це для збереження життя українців. Це дуже важливо », - сказав український президент після початку переговорів з американським колегою Джо Байденом.

29 серпня Україна отримала від США 188 370 доз вакцини Pfizer/BioNTech, а 4 серпня від Данії - 509 400 доз вакцини AstraZeneca, обидві поставки відбулися в межах ініціативи COVAX. Загалом у межах цієї ініціативи наша країна отримала вже 4 325 910 доз вакцин.

Читайте також: В Україні вакцина Moderna залишилася тільки для другої дози – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський разом із українською делегацією зараз перебуває у Вашингтоні. Відвідати Білий дім Зеленського запросив президент США Джо Байден. ZN.UA веде онлайн-трансляцію переговорів.

Докладніше про те, чого варто, а чого не варто очікувати від візиту президента України до США, читайте у статті Тетяни Силіної «Мертвий сезон: що Зеленський привезе від Байдена з Вашингтона» у ZN.UA.