UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав заклики до переговорів з Росією огидними

Поведінка Росії не свідчить про її бажання переговорів.

Якби Росія справді хотіла закінчення війни — то не стягувала б зараз резерви на український південь, а також не множила б на українській території масові могили убитих невинних людей. На цьому у вечірньому зверненні наголосив президент України Володимир Зеленський, коментуючи розмови про те, що Путін хотів би знайти вирішення конфлікту з Україною та Заходом шляхом переговорів.

«Керівництво Росії активує різних «емісарів» з тезами про те, що держава-терорист нібито хоче переговорів. Це просто огидно, коли колишні лідери вагомих держав з європейськими цінностями працюють на Росію, яка воює проти цих цінностей», — заявив Зеленський.

Читайте також: США вестимуть переговори з Росією стосовно України лише тоді, коли вважатимуть, що це принесе користь — Блінкен

Як повідомлялось, ексканцлер Німеччини Герхард Шредер, якого критикують за наближеність до Кремля та діяльність у російських держконцернах, підтвердив, що наприкінці липня знову зустрічався з президентом РФ Владіміром Путіним та озвучив його готовність до мирних переговорів.

Читайте також: The Hill: Не можна штовхати Україну до мирної угоди з Росією, це шлях до ще більшої війни

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вже назвав ці заяви «димовою завісою».