UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збройні формування РФ відкривали вогонь біля Мар’їнки, Широкіного та Авдіївки

З початку вівторка у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Упродовж понеділка, 26 жовтня, у районах відповідальності українських військових зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у вівторок, 27 жовтня. 

Зазначається, що стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували неподалік населених пунктів Мар’їнка та Широкіне. Також у передмісті Авдіївки ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем.

"Провокативні постріли не становили небезпеки для життя українських захисників, тож наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було", - уточнили військові. 

З початку вівторка у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Читайте також: Протягом трьох днів СММ ОБСЄ зафіксувала 48 порушень "тиші" в Донбасі

Раніше президент заявив про те, що припинення вогню в Донбасі не бачить тільки сліпий. За даними ОБСЄ, з початку 2020 року від війни в Донбасі постраждали 87 осіб. З них 14 загинули і 73 поранених. З початку жовтня вісім осіб отримали поранення в результаті спрацювання вибухових пристроїв, одна людина загинула.

У той же час батько українського розвідника Ярослава Журавля, який загинув в Донбасі поблизу Зайцеве в липні 2020 року, подав позов проти президента Володимира Зеленського.