UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завтра на кордоні із Польщею можуть утворитись черги – попередження від ДПСУ

Польські перевізники оголосили безстроковий страйк.

Державна прикордонна служба України попереджає про можливе ускладнення руху для вантажівок на кордоні із Польщею  через запланований страйк польських перевізників.

В ДПСУ зазначають, що у Польщі запланували тривалу акцію протесту, яка має розпочатися  у п’ятницю, 3 листопада.

Зокрема, польські перевізники мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене».

«Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд. Просимо врахувати цю інформацію при плануванні поїздок», - наголошують в прикордонній службі.

Як зазначив напередодні речник ДПСУ Андрій Демченко, страйк в тій чи іншій формі може тривати до кінця цього року. Його організовують польські перевізники, які вимагають хочуть покращень для себе і вбачають конкуренцію в українських перевізниках.

На разі в ДПСУ чекають роз’яснення від польської сторони, як можуть відбуватись протести та як польські колеги реагуватимуть на них.

Читайте також: Вибори в Польщі: яка коаліція вигідна Україні

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України також уже звернулось до Міністерства інфраструктури Польщі та Директорату з питань мобільності Європейської Комісії щодо проведення зустрічі з всіма залученими сторонами щодо вирішення питання із виконанням меморандумів про пропускну спроможність українсько-польських пунктів пропуску. 

Нагадаємо, у червні 2023 року 28 червня під час засідання українсько-польської змішаної комісії про автомобільні перевезення за участі міністерств інфраструктури України та Польщі було ухвалено рішення про те, що українські та польські вантажні перевізники зможуть виконувати перевезення до та з третіх країн на підставі дозволів 2022 року до кінця 2023 року.