UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступника глави Одеської ОДА Муратова, якого затримали на хабарництві, звільнили з посади

За словами очільника Одеської ОВА Максима Марченка, відповідний указ він підписав 10 січня.

Олега Муратова, якого СБУ нещодавно затримала на хабарництві, звільнено з посади заступника голови Одеської обласної держадміністрації. Про це повідомив Очільник ОВА Максим Марченко.

«Розпорядженням Начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка № 6/К-2023 від 10.01.2023 звільнено Муратова Олега Михайловича з посади заступника голови Одеської обласної державної адміністрації 10 січня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

СБУ 5 січня повідомила, що затримала заступника голови Одеської ОДА, який за 35 тисяч доларів хотів «відмазати» підлеглого від тюрми. Ім’я хабарника у спецслужбі не назвали, але ЗМІ повідомили, що це Муратов.

За даними слідства, посадовець пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна. За 35 тис. дол. він обіцяв вирішити питання щодо закриття провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України.

Муратову повідомили про підозру за:

Читайте також: Керівників митного посту «Столичний» затримали за систематичне вимагання хабарів

Про те, чому навіть війна не вилікувала Україну від корупції, про старі кейси та нові справи проти корупціонерів, про відносини з іншими силовиками та фактор Банкової читайте в інтерв’ю керівника головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського «У нас люди, які підозрюються чи обвинувачуються в корупції, — рукопожатні. Їх підвищують по службі, у них беруть інтерв’ю та запрошують на заходи», яке він дав вперше за час своєї багаторічної кар’єри у НАБУ.