UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступника голови ДСНС упіймали на мільйонному хабарі

Чиновника спіймали у власному кабінеті, коли директор приватної фірми передавав йому "завдаток" у розмірі 200 тис. гривень за сприяння у підприємницькій діяльності. За фактом хабара військова прокуратура розпочала кримінальне провадження.

СБУ викрила заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) "Н" у вимаганні та отриманні мільйона гривень хабара. Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

"Зафіксовано вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій", - зазначили у спецслужбі.

За її даними, 14 травня директор приватної комерційної фірми у службовому кабінеті високопоставленого чиновника ДСНС "Н" передав йому гроші за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема, за підписання актів введення в експлуатацію систем протипожежного захисту торгового центру у Луцьку.

"Частину хабара в розмірі близько 200 тис. грн було заховано в портфелі під особистим столом чиновника, а загальна сума, яку він вимагав, повинна була скласти 1 мільйон гривень", - зазначили в СБУ.

За цим фактом військова прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Варто відзначити, що на сайті ДСНС України вказано лише одного заступника, прізвище якого починається з літери "Н" - генерал-майор Олександр Недобитков.

Нагадаємо, Олександр Недобитков очолював ГУ МНС України у Миколаївській області у 2010 році, однак восени 2011 року був звільнений за службову невідповідність. !zn

Читайте також:

ВР ухвалила антикорупційний закон

Яценюк хоче, щоб власники золотих батонів кришили їх на зоні

Більшість українців вважають корупцію найважливішою проблемою країни