UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник мера Вугледара зробив припущення, чому окупанти всіма силами намагаються захопити місто

Росіяни останні кілька тижнів не полишають відчайдушних спроб захопити український Вугледар.

Російські окупанти намагаються захопити Вугледар, аби зруйнувати логістику українських військових. У цьому переконаний заступник міського голови Максим Вербовський, про що він заявив в ефірі телеканалу «Еспресо».

«На мій погляд, росіяни концентрують потужні сили в районі Вугледара, оскільки місто є масштабною логістичною точкою. Також для росіян важливо захопити Вугледар для того, щоб ЗСУ не могли завдавати ударів по окупованому місту Волноваха. Ну і найголовніше, вони намагаються прорвати українську оборону і вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей», – заявив Вербовський.

Читайте також: Дев'яту добу окупанти інтенсивно обстрілюють Вугледар з усіх видів озброєння — РВА

Раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ  Сергій Череватий заявив, що російські війська в районі Вугледару Донецької області концентрують сили та завдають масованих ударів по нашій обороні, однак українські військові зупиняють штурми окупантів.

Як писав The New York Times, Росія вже другий тиждень намагається захопити Вугледар, розташований на стику східного фронту в Донецькій області та південного фронту в Запорізькій області. Поруч із Вугледаром знаходиться єдина залізнична лінія, що зв'язує Донбас і Крим: захоплення міста дозволило б Москві легше перекидати війська між південним та східним фронтами війни.