UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групи від України у справі MH17

Завтра у Нідерландах розпочнеться судове слухання у справі MH17.

Роботу міжнародної слідчої групи з розслідування збиття літака рейсу MH17, в результаті якої загинуло 298 цивільних осіб, продовжено. До JIT (Joint Investigation Team – Спільна слідча група) входять представники правоохоронних органів п'яти країн: України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Крім того, сьогодні в Амстердамі погоджено та затверджено оновлений список членів міжнародної слідчої групи від України. Від Офісу Генерального прокурора до JIT увійшли 4 представники. Групу очолив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який на центральному рівні координує роботу щодо розслідування міжнародних злочинів. Такий високий рівень в українській групі забезпечено вперше за декілька останніх років.

"Всі ці кроки гарантують продовження розслідування щодо збиття Боїнгу для єдиної мети – притягнення до відповідальності всіх винних у катастрофі: від тих, хто віддавав команди до тих, хто їх виконував. Всі країни-члени JIT працюють над пошуком правди і ми її знайдемо", - зазначив Гюндуз Мамедов.

Крім того, зранку країни JIT відвідали меморіал MH17, де вшанували пам'ять жертв авіакатастрофи.

Нагадаємо, що 9 березня у Нідерландах розпочнеться судове слухання у справі MH17. Судовий процес проходитиме у країні, чиїх громадян було найбільше на борту збитого Боїнга Малайзійських авіаліній за процедурою згідно законодавства Королівства Нідерланди. Гюндуз Мамедов очолив українську делегацію, яка буде спостерігати за ходом судового розслідування.